Tack för den här tiden…

2017-08-29

Kära medlemmar!

Ibland blir livet inte riktigt som man vill och ibland vill man för mycket och denna gång är det tyvärr så att jag känner att jag inte har krafter kvar för att leda Mariarosen framåt.

Jag har därför valt att sluta som ordförande i Mariarosen med omedelbar verkan. Mina år som ordförande har gett mig mycken ny kunskap om gyncancer och jag hoppas att jag kunnat förmedla en del till er alla genom åren.

Jag har fått träffa och umgås med alla er i Mariarosen och det har gett mig mycket glädje och stöd jag känt att jag fått från er.

Jag har träffat fantastiska människor som, liksom jag, brinner för att göra gyncancer till en sjukdom som alla ska överleva och då behövs kunskap till omvärlden och de som professionellt arbetar inom vården. Den första framgången för oss var att vi fick kontaktsjuksköterskor till Dagavdelningen där alla får sina behandlingar, en sköterska som följder dig från dag 1 till dess du är färdigbehandlad.

Det senaste jag arbetat för är att vi ska få gratis cellprovtagningar, liksom stora delar av övriga Sverige redan har, men där har jag inte lyckats än. Vad jag förstår kommer Landstinget att sänka avgiften till 100 kr, men med det är vi inte alls nöjda.

Vi har genom tidningsartiklar öppnat ett litet fönster mot omvärlden och likaså de tillfällen då vi blivit intervjuade i P4 Västmanland. Vi behöver tyvärr mycket mer uppmärksamhet och intresse från media och vissa inom politiken och den som tar över efter mig måste ha skinn på näsan och vara påstridig.

Jag kommer nu att ta det lugnt, jag fortsätter ytterligare 1 år i Regionalt Cancer Centrum (RCC) och kommer att skriva om det på hemsidan, jag kommer också att fortsätta i Cancerrådet på vårt eget sjukhus och den lokala gruppen med många olika typer av cancer som träffas 4 ggr/år, och rapportera om dessa möten på hemsidan.

Jag kommer då och då att vara med i Nätverket mot Gynekologisk Cancers arbetsgrupp och hjälpa till att ta fram ett bra program för nästa års Gyncancerdagar. Tack för att jag fått vara er ordförande i Mariarosen och den gemenskap vi haft och jag hoppas att föreningen hittar en bra ersättare vid det extra insatta Årsmötet i höst.

Kram till er alla

Kerstin Hemström