Våravslutningen 8/6

2017-06-13

Hej alla,

I torsdags, 8 juni, hade Mariarosen våravslutning på Sätra Brunn.

Vi började besöket i brunnshuset och vi fick dricka vatten ur hälsobrunnen. Vattnet smakade utmärkt och vår guide berättade väldigt mycket om hur gammalt Sätra Brunn är och berättade anekdoter om personer som varit på plats och druckit brunn och om den helande kraften som vattnet påstås ha. Vi får väl se om vi blir friskare av smakprovet vi fick!

Källan kan man inte riktigt datera men den har funnits där sedan urminnes tider och kommer att finnas där mycket länge än.

Några av oss valde att följa guiden till kyrkan, kyrkan har byggts till ett par gånger och såg litet annorlunda ut än en vanlig 1800-talskyrka. Den är helt i trä, med ljus inredning och hade en vacker orgel på läktaren. Vi som besökte kyrkan blev överraskade av en riktig störtskur på vägen till det hus där man tidigare kunde få alla möjliga sorters behandlingar. Här fick vi många härliga skratt och vi kände också igen en del av de redskap som användes förr vid olika behandlingar och badkaren gav oss mycket nöje, se bilden!

Dags för supé, vi hade valt Italiensk buffé men det blev inte mycket av Italien i buffén och vi var inte helt nöjda med serveringen heller, men ni som var med vet att vi fått kompensation. Vi hade i alla fall ett par trevliga timmar tillsammans innan vi skildes åt.

Vi önskade varandra en skön och solig sommar och önskemålet om att träffas igen i augusti på en Pub kommer vi att fixa, det blir en trevlig upptakt inför höstens aktiviteter. Besöket till Elsa Anderssons konditori kommer vi också att överväga så kolla på hemsidan framöver.

Varma hälsningar från

Styrelsen genom

Kerstin