Globeathon 2013

2013-10-01

För första gången någonsin deltog Sverige i den världsomfattande manifestationen Globeathon. Tillsammans med 80 länder runt om i världen genomfördes detta för en nollvision mot gynekologisk cancer.

På plats från GCF Mariarosen och NYCK Västerås fanns Ulla Samuelsson, Kerstin Hemström, Stig Hemström, Janita Strutz och Erika Lundgren.

Från kl.07.00 fram till kl.21.00 befann vi oss i Kungsträdgården, där vi bemannade Gynsams tält.  Dit kunde intresserade besökare komma och köpa vår pin, få det senaste numret av Gynsamposten och ställa frågor. Vi vandrade även runt i Kungsträdgården och delade ut Gynsamposten och uppmärksammade de förbipasserande människorna om att Globeathon var igång.

På plats fanns en liten scen där ett flertal olika föreläsningar hölls, bl.a. föreläste Janita Strutz om hur det är att vara ung och få cancer. Lite senare på kvällen intogs scenen av några svenska artister som bjöd på bra musik.

Vi i GCF Mariarosen och NYCK Västerås upplevde dagen som otroligt givande, och ser fram emot att få delta nästa år igen.

globe1

Ulla samuelsson & Kerstin Hemström vid Gynsams tält.

globe3

Gertrud Aigner föreläste om Sex & samlevnad från lilla scen.

nyck

Janita Strutz & Erika Lundgren från NYCK Västerås var på plats.