NYCK Västerås

Nyck står för Nätverket för Yngre Cancerdiagnostiserade Kvinnor och hör till Gynsam.

NYCK Västerås startades 2011 tillsammans med Ulla Samuelsson som sitter med i GCF Mariarosens styrelse, Marita Eriksson som är kurator på centrallasarettet och Janita Strutz som fick diagnosen livmoderhalscancer 2008 och sitter med i Gynsams styrelse.

Tanken var att unga kvinnor i Västerås med omnejd ska få möjligheten att träffa likasinnade över en fika, istället för att bara ha kontakt via nätet.

Oftast träffas vi spontant över en fika på stan, men det händer att vi planerar lite i förväg för t.ex. att träffas för att äta en god middag på restaurang eller familjeträffar med grillning ute på Björnön osv

Genom att bli medlem i GCF Mariarosen har man möjlighet att delta i olika aktiviteter, några saker som vi hittills gjort tillsammans är att prova på Linedance, Spa eftermiddag med vatten Qigong, ostprovning på Wernergårdens Mejeri, Vårruset och äta Julbord.

Som medlem får man Gynsamposten som utkommer 4 gånger per år

Nyck Västerås finns på Facebook och är en sluten grupp, så att man utan risk för insyn av obehöriga kan ställa de frågor man funderar på under/efter sin behandling. Vill du komma i kontakt med oss kan du antingen söka om inträde till gruppen på Facebook eller maila Erika Lundgren på lundgrenerika1@gmail.com

Varmt välkommen till vår grupp!